matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
adam:
jaki jest wzór na dwusieczną jeśli trójkąt ma boki a,b,c
27 mar 19:50
Adamm:
cosβ − możemy obliczyć cos2α − też możemy obliczyć, a co za tym idzie, też i cosα czyli cos(180
o
−α−β) również teraz tw. sinusów i mamy d
27 mar 20:02
adam:
to ile to będzie/?
27 mar 20:03
Adamm:
myślałem że chciałeś wiedzieć jak to obliczyć, ale skoro nadal pytasz, to pewnie nie potrafisz skorzystać z wyszukiwarki
https://www.google.pl/search?q=d%C5%82ugo%C5%9B%C4%87+dwusiecznej+w+tr%C3%B3jk%C4%85cie&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=xoe6WvzTMvGv8wfGgpyYDA
27 mar 20:05
adam:
dzieki
27 mar 20:09