Rozwiąż
colo: Wykonaj działania:
(√5−√3)2−(√5+√3)2
8 lut 16:53
Lil13: No cóż.. Tutaj trzeba zastosować wzory.. ( Wzory trzeba pamietać.. albo mieć w " pamięci
zewnętrznej")
krótsza metoda:
a
2−b
2 = (a−b)(a+b)
I potraktuj (√5−√3) jako a , i potraktuj √5+√3 jako b..
dłuższa..
Wzory skróconego mnożenia.. ( albo trzecia metoda na piechote

)
(a−b)
2 = a
2 − 2ab + b
2
(a+b)
2 = a
2 + 2ab + b
2
Wtedy a=
√5 b=
√3
Miłego liczenia
8 lut 17:24
colo: no właśnie chodzi o to że nie umiem tego policzyć
8 lut 17:30