4 | 4 | 26 | ||||
( | )2sin2x + ( | )1 +cos2x = | ||||
9 | 9 | 27 |
4 | 4 | 26 | ||||
( | )2sin2x+( | )1+cos2x= | ||||
9 | 9 | 27 |
4 | 4 | 26 | ||||
( | )2sin2x+( | )2cos2= | ||||
9 | 9 | 27 |
4 | 4 | 26 | ||||
( | )2sin2x+( | )(2−2sin2x)= | ||||
9 | 9 | 27 |
2 | 2 | 26 | ||||
( | )4sin2x+( | )2(2−2sin2x)= | ||||
3 | 3 | 27 |
2 | 2 | 2 | 26 | |||||
( | )4sin2x+( | )4( | )−4sin2x)= | |||||
3 | 3 | 3 | 27 |
2 | ||
( | )4sin2x=t | |
3 |
16 | 26 | |||
t+ | = | |||
81t | 27 |
8 | 2 | 2 | ||||
t1= | =( | )3; t2= | . | |||
27 | 3 | 3 |
2 | 2 | |||
( | )4sin2x=( | )3 | ||
3 | 3 |
2 | 2 | |||
( | )4sin2x= | |||
3 | 3 |
4 | ||
ja podstawiłam za t = ( | )2sin2x | |
9 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |