27 mar 15:29
Blee:
| | x | | x(y+1) | | y | | y | |
(x + |
| )−1 = ( |
| )−1 = |
| = 1 ⇔ y = x(y−1) ⇔ x = |
| ⇔ |
| | y | | y | | x(y−1) | | y−1 | |
| | y−1 +1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
⇔ x = |
| ⇔ x = 1 + |
| ⇔ x−1 = |
| ⇔ |
| = y−1 ⇔ |
| | y−1 | | y−1 | | y−1 | | x−1 | |
| | 1 | | x | |
⇔ |
| + 1 = y ⇔ y = |
| |
| | x−1 | | x−1 | |
c.n.w.
27 mar 15:31
PW: Szybciej byłoby tu przepisać niż tworzyć *.jpg i wstawiać go gdzieś na inne forum.
Zrozum, że chcąc Ci pomóc musiałbym kręcąc głową przepisać to zadanie. Nie za dużo wymagasz od
innych?
27 mar 15:33
PW: A jednak się skusiłeś,
Blee
27 mar 15:34
Barbara: dziękuje Ci
27 mar 15:35
Barbara: okej, następnym razem tak zrobię
27 mar 15:37
PW: Fajnie, zapraszamy (mam nadzieję, że się nie obraziłaś − ja marudzę, bo słabo widzę).
27 mar 15:44
Mila:
Lubimy Twoje marudzenie
27 mar 16:46