matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja pierwotna
xyz:
Wyznacz funkcję pierwotną funkcji g(x)=
√
1−x
2
27 mar 13:38
Blee:
innymi słowy ∫
√
1−x
2
dx i czuje w kościach 'przez części' u' = 1 ; v =
√
1−x
2
−x
u = x ; v =
√
1−x
2
27 mar 13:41
Blee:
pamiętaj o dziedzinie
27 mar 13:42