x+1 | ||
∫ | ||
√x−2 |
x+1 | (x−2)+3 | ||
= | =(x−2)1/2 + 3(x−2)−1/2 | ||
√x−2 | √x−2 |
x+1 | ||
∫ | dx=2(x+1)√x−2−2∫√x−2dx | |
√x−2 |
x+1 | x−2 | |||
∫ | dx=2(x+1)√x−2−2∫ | dx | ||
√x−2 | √x−2 |
x+1 | x+1−3 | |||
∫ | dx=2(x+1)√x−2−2∫ | dx | ||
√x−2 | √x−2 |
x+1 | x+1 | 1 | ||||
∫ | dx=2(x+1)√x−2−2∫ | dx+12∫ | dx | |||
√x−2 | √x−2 | 2√x−2 |
x+1 | 1 | |||
3∫ | dx=2(x+1)√x−2+12∫ | dx | ||
√x−2 | 2√x−2 |
x+1 | ||
3∫ | dx=2(x+1)√x−2+12√x−2+C1 | |
√x−2 |
x+1 | ||
3∫ | dx=2(x+7)√x−2+C1 | |
√x−2 |
x+1 | 2 | |||
∫ | dx= | (x+7)√x−2+C | ||
√x−2 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |