matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
studia algebra
ciekawskyyy:
Wyznacz jądro i obraz oraz ich bazy i wymiary dla odwzorowania liniowego F: M2x2 w R[x]3 f(−1,1,1,1)=−3x
3
+3, f(1,−1,1,1)=3x
3
+3, f(1,1,−1,1)=x
3
−1, f(1,1,1,−1)=x
3
+1
26 mar 19:01