matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania i nierówności
aga:
x−6
5−3x
a)
+
<0
2
4
b) 3 x
2
−3x+1=0 c) x
2
−x+8>2 d) (3−2x) (3+2x) 》1 e) 1−6x+9 x
2
=(1−3x)(1+3x) f) x(5 x
2
−15x)=0 g) (8−5x)(8+5x)(9−7x)=0
4
h)
=1
x+3
x+5
i)
=2x
3x
x
1
j)
=
x+2
x
x+3
2x−1
k)
=
2x+1
3−x
l) x
4
+7 x
3
+12 x
2
=0 m) |2x−4|《12
1
n)
|x+6|<5
3
o) 2|5−12x|》4
26 mar 15:54
PW:
To "klepanka", też mi się nie chce.
26 mar 16:00
lazy-bones:
nikomu się nie chce
26 mar 16:05