Truuuudne kapitalizacje
Maciek: Ile pinionszkow nalezy wplacac co miesiac, aby po 8 latach miec 50 000zlotych, jezeli
kapitalizacje sa roczne, a oprocentowanie wynosi 6%?
wychodzi mi z tego ciag, ale nwm czy dobrze i czy tak to sie liczy
S0 = x * (1,06) <−−gdzie iks to jest to ile musimy miesiecznie wplacac
S1 = (S0 + 12*x) * (1,06)
Sn = (Sn−1 + 12*x) * (1,06)
i jak to policzyc?
25 mar 23:17
25 mar 23:33
25 mar 23:36
aniabb: w tym pierwszym jest błąd przy systematycznych pierwszy nawias to tylko q czyli
| | 1−qn | |
Kn=K0q |
| gdzie q=1+p/100 |
| | 1−q | |
25 mar 23:43
aniabb: około 405 zł
25 mar 23:45
Maciek: Dziecko, zycie mi ratujesz. Niech Ci Bog w dzieciach wynagrodzi
Ale czy nie powinno wyjsc 4765zl
26 mar 10:31
Blee:
Gdybyś wpłacał CO MIESIĄC te 4'765 PLN, to w rok z samych wpłaconych pieniędzy miałbyś: 57'180
PLN.
26 mar 10:42