matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz deltę
Krzysik:
Z równania x
2
−2(m−2)X+m
2
−2m−3=0 muszę wiliczyc deltę i mam problem jak wygląda wyraz b. Boa=1 c=m
2
−2m−3a b?
25 mar 22:46
Blee:
b = −2(m−2)
25 mar 22:54
Krzysik:
I b
2
=16+16m+4m
2
?
25 mar 23:00