Rownoleglobok
Jakub Z :

Czworokąt ABCD to rownoleglobok
Punkt P jest srodkiem boku CD
Wykaz ze kąt β ma miare 90
o
25 mar 20:28
Blee:

i teraz:
δ + γ = 180 −> δ = 180 − γ
2α + δ = 180 −> 2α = γ
2β + γ = 180 −> α+β = 90
α+β+x = 180 −> x = 90
c.n.w.
25 mar 20:32
Jakub Z : czy trojkat PCB bedzie trojkatem rownobocznym ?
WIdze ze jest rownoramiennym
25 mar 20:32
Blee:
nie musi być
25 mar 20:33
Jakub Z : dziekuje .
25 mar 20:34
Eta:

4α=180
o ⇒ 2α=β=90
o
25 mar 20:37
Jakub Z : Rownoleglobok zostal podzielony na dwa jednakowe romby
Musze to przemyslec . Dziekuje .
25 mar 21:04