dowód nie do końca
oleg: mam do udowodnienia że zbiorem wartości funkcji f(x)=log0,5(x2−4x+20) jest zbiór (−∞,−4>
wyszło mi tak:
ymin=16 czyli ZW<16,∞)
f(16)=log0,5 16= −4 niby coś łapię, ale nie tak jakby ktoś może rysunkiem mi pomóg będę
wdzieczny
24 mar 21:05
xyz:
coś niby łapie
coś niby nie
czy dobrze zrobiłem
nie wiem
bez odpowiedzi bym nigdy nie miał pewności
a dajcie mi jakieś rozwiązanie
może być rysunek z rozwiązaniem
z góry dziękuję
pozdrawiam.
24 mar 21:12
24 mar 21:29
oleg: chciało co się to pisać? Zły dzień, masz z tym problem to do psychiatry polecam
24 mar 23:23