matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie okregu
aniela:
Napisz rownanie okregu o promieniu
√
5
stycznego do prostej o rowaniu x−2y−1=0 w punkcie A=(3,1) S(a,b) A(3,1)
a−2b−1
√
5
=
5
a=5
√
5
+2b+1 Czy moge obliczyc srodka wstawiajac wspolrzedne punktu A oraz obliczone a do rownaniu okregu?
24 mar 19:39
Tadeusz:
24 mar 19:54