Trapez
Michał:

Pole trapezu ABCD jest równe 20. Z wierzchołka A poprowadzono odcinki takie, że BQ=3QC oraz
2CP=PD
24 mar 19:28
Tadeusz:
Przepisać treść zadania to też sztuka
24 mar 19:35
Michał: *Oblicz pole trójkąta APQ
24 mar 19:38
Bogdan:
A wykonać poprawnie rysunek z oznaczeniami to jeszcze większa sztuka
24 mar 19:50
Michał:
24 mar 19:59
Bogdan:
Wierzchołki oznacza sie zazwyczaj dużymi literami, tutaj: A, B, C, D, P, Q.
24 mar 20:04
an: 20−2/3*DC*h+3/4*AB*h+1/*1/3*DC*h=5
24 mar 20:06
Bogdan:
24 mar 20:07
an: 20−(2/3*DC*h+3/4*AB*h+1/4*1/3*DC*h)=5
24 mar 20:08
Tadeusz:
rozwiązane w brudnopisie ale przepisane do bani
24 mar 20:10