x+2 | 1 | |||
Wykres funkcji g(x)= | powstał przez przesunięcie wykresu funkcji f(x)= | o | ||
3x−3 | x+1 |
1 | 1 | |||
Przekształciłam wykres funkcji g(x) do postaci | + | i nie rozumiem jednej | ||
x−1 | 3 |
1 | ||
rzeczy. wiem, ze b jest rowne | ale a jest równe 2, a ja bym myślała, że −2. Czy ktoś mi | |
3 |
1 | 1 | |||
f(x) = | i v = [2; | ] | ||
x+1 | 3 |
1 | 1 | 1 | 1 | 3 + x − 1 | ||||||
g(x) = | + | = | + | = | = | |||||
x + 1 − 2 | 3 | x − 1 | 3 | 3(x − 1) |
x + 2 | ||
3x − 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |