matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość pozostałych funkcji trygonometrycznych
Pomoc:
cosα = −
3
4
i α∊(90 − 180)
24 mar 10:09
Bogdan:
r = 4, y =
√
16 − 9
=
√
7
, A = (−3,
√
7
)
y
y
x
sinα =
, tgα =
, ctgα =
r
x
y
24 mar 10:21