Dist
daga: Rozważmy odcinek I=[−1,5] oraz przestrzeń B(I) z normą czybyszewa (supremum). Niech A⊂B(I)
bedzie zbiorem wszytskich funkcji stałych, czyli:
A={f: I→R | ∀(x,y ∊I) : f(x) = f(y)}.
Niech g∊B(I) bedzie zadana wzorem g(x)=−8x+−0. Oblicz dist(g,A)
23 mar 20:36
Adamm: nie wszyscy używają twoich oznaczeń, nie wiadomo co to jest B(I)
23 mar 20:38
daga: Kula otwarta
23 mar 20:38
Adamm: a to B to rozumiem z francuskiego słowa Boule?
23 mar 20:41
daga: zapewne
23 mar 20:45
Adamm: co znaczy g(x)=−8x+−0 ?
23 mar 20:50
daga: no takie polecenie
23 mar 20:52
Adamm: nikt ci nie pomoże jeśli nie napiszesz treści poprawnie,
chyba że naprawdę tak jest w treści,
wtedy nie ma co się zastanawiać, bo zadanie jest źle napisane
23 mar 20:54