matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proste k,l,m
anulka__1990:
proste k,l,m są równoległe oblicz długości odcinków x,y,z jak to obliczyc
8 lut 15:32
M:
29 kwi 12:13
Podstawy Geometrii:
Poniewaz proste k,l m sa równoległe to korzystam z Tw . Talesa
8
8+6
=
y
10
8
14
=
y
10
8
7
=
y
5
40
y=
7
x
5
=
8
6
40
20
x=
=
6
3
12
z
=
8
x
x*12
z=
8
z=10
29 kwi 12:36