matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dowód
kasia:
problem z dowodem: Wykaż, że jeśli odcinki łączące środki przeciwległych boków czworokąta są prostopadłe to przekątne tego czworokąta mają równe długości. Jak to udowodnić?
23 mar 11:00
jolka:
https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=20&t=85117&p=309508
23 mar 11:06