1 | 1 | |||
− | < cos x < | |||
2 | 2 |
2π | π | π | 2π | |||||
x∊(− | +2kπ; − | +2kπ)∪( | +2kπ; | +2kπ) | ||||
3 | 3 | 3 | 3 |
a1 | cos x | |||
L = | = | |||
1−q | 1 − 2cos x |
cos x | ||
można próbować zapisać | w prostszej formie | |
1−2cos x |
cos x | |
= m2−3 | |
1−2cos x |
m2−3 | ||
cos x = | ||
2m2−5 |
m2−3 | 1 | ||
> − | |||
2m2−5 | 2 |
m2−3 | 1 | ||
< | |||
2m2−5 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |