Milimetry sześcienne
słabiaczek: Czy: 10mm * 10mm * 10mm = 1000 mm3?
Czy po zamianie na cm, będzie to 0,1cm3?
22 mar 20:21
słabiaczek: 1cm3*
22 mar 20:21
Eta:
10mm=1cm
1cm*1cm*1cm=..........
22 mar 20:22
Krzysiek60: 1cm= 10mm
1cm*1cm *1cm= 1cm3
22 mar 20:23
Jerzy:
| | 1 | |
1000 mm3 = 1000*(0,1cm)3= 1000* |
| cm3 = 1 cm3 |
| | 1000 | |
22 mar 20:24
słabiaczek: 2mm * 1mm * 2mm = 4mm3?
Czyli 0,4 cm3?
22 mar 20:25
Eta:
1mm= 0,1 cm
0,2*0,2*0,1=0,004
22 mar 20:27
słabiaczek: ok, czyli: 20,1mm*20,1mm*0,6mm = 242,4mm3?
Czyli 0,242 cm3
22 mar 20:30
Eta:
ok
22 mar 20:33
słabiaczek: <3
22 mar 20:35