proszę o pomoc na zaliczenie
PAWEŁ:

Oblicz obwód i pole czworokąta KLMN
22 mar 19:54
Tadeusz:
pogadaj z Pitgorasem
22 mar 19:58
PAWEŁ: Proszę o więcej inf
22 mar 20:02
Mateusz: Pitagoras był to grecki matematyk, który wygłosił tzw. Twierdzenie Pitagorasa, które brzmi
następująco : W dowolnym trójkącie prostokątnym suma kwadratów długości przyprostokątnych jest
równa kwadratowi długości przeciwprostokątnej tego trójkąta. czyli w twoim przypadku czworokąt
jest połaczeniem dwóch trojkątów prostokątnych. A wiec uzywajac twierdzenie pitagorasa o
trojkatach prostokątnych mozesz wywnioskowac ze : 92+122=x2 i y2+x2=172
22 mar 20:07
Mateusz:
22 mar 20:07
PAWEŁ: Kto to był proszę o nakierowanie
22 mar 20:11
Eta:
| | 1 | | 1 | |
P= P1+P2 = |
| *8*15 + |
| *12*9=......... |
| | 2 | | 2 | |
Obwód: 17+8+9+12=.......
22 mar 20:13
PAWEŁ: p to 114 a obw to 46 ?
22 mar 20:18
Eta:
ok
22 mar 20:19
PAWEŁ: Dziękuje
22 mar 20:20