prosze o pomoc
Polak: Oblicz:
a) Obwód trójkąta równobocznego o obwodzie równym 9√3 cm
b) Długość przekątnej kwadratu o obwodzie równym 12√2 cm
22 mar 19:29
the foxi:
a) obwód=9√3cm
22 mar 19:31
Polak: Miało być wysokość trójkąta równobocznego o obwodzie równym 9√3 cm
22 mar 19:32
Mateusz: b) Obkw=12√2 Obkw=4a 4a=12√2 / :4 a=3√2 d=a√2 d=3√2*√2=6
22 mar 19:35
Eta:
| | a√3 | | 3√3*√3 | |
a) 3a=9√3 ⇒ a= 3√3 h= |
| = |
| = .......... |
| | 2 | | 2 | |
b) 4a=12
√3 ⇒ a= 3
√3 d= a
√2 = 3
√3*
√2=.......
22 mar 19:53
Eta:
Poprawka w
b) 4a= 12√2 ⇒ a= 3√2 d= 3√2*√2=.......
22 mar 19:54
PAWEŁ: Czy przykład a to 9, a b to 6 ?
22 mar 19:57
PAWEŁ: przepraszam b to 12 ?
22 mar 19:58
22 mar 19:58
PAWEŁ: zapomniałam o podzieleniu, dziękuje za pomoc
22 mar 20:01