16x3−2 | ||
lim | ||
8x2−6x+1 |
1 | ||
x−> | ||
2 |
1 | ||
16x3−2=2(8x3−1)=8(2x−1)(x2+x+1)=16(x− | )(x2+x+1) | |
2 |
1 | ||
16x3−2=2(8x3−1)=2(2x−1)(4x2+2x+1)=4(x− | )(4x2+2x+1) | |
2 |
0 | ||
Mateusz, nadal będzie [ | ] bo tu nie dązy do ∞. Trzeba skrócić albo z de l'Hospitala i po | |
0 |
16x2+8x+4 | 1 | |||||||||||
podstawiajac x= | nie wyjdzie wynik z odpowiedzi, chyba | |||||||||||
| 2 |
16x3−2 | ||
limx→12 | ||
8x2−6x+1 |
4(x−12)(4x2+2x+1) | ||
=limx→12 | = | |
8(x−14)(x−12) |
4x2+2x+1 | 3 | |||
limx→12 | = | =6 | ||
2(x−14) | 12 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |