ab√2 | ||
a+b |
BF | a | |||
1) ΔDFB∼ΔACB⇔ | = | ⇔ | ||
x | b |
a−x | a | ||
= | |||
x | b |
a*b | ||
x= | − długość boku kwadratu | |
a+b |
ab√2 | ||
d= | ||
a+b |
ab | bd | bd√2 | ad√2 | |||||
P(ABC)= | , P1= | *sin45o = | P2=.. = | |||||
2 | 2 | 4 | 4 |
2ab | ||
bd√2+ad√2= 2ab ⇒ d√2(a+b)=2ab ⇒ d= | ||
√2(a+b) |
√2ab | ||
d= | ||
a+b |
1 | 1 | 1 | |||
a*b= | *x*(b−x)+ | x*(a−x)+x2 | |||
2 | 2 | 2 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
a*b= | bx− | x2+ | a*x− | x2+x2 | |||||
2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
1 | 1 | 1 | |||
*a*b= | b*x+ | a*x | |||
2 | 2 | 2 |
a*b | ||
x= | ||
a+b |
ab √2 | ||
d= | ||
a+b |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |