matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
napisz funkcje kanoniczna
anulka__1990:
Napisz funkcje kwadratowa w postaci a)iloczynowej b) kanonicznej gdy jej posta ogólna to y=x
2
−6x+5 wiec a mi wyszło Δ=16 x
1
=1 x
2
=5 wiec postac iloczynowa to y=(x−1)(x−5) a jak zrobic posta kanoniczna
8 lut 14:58
jo:
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
8 lut 15:01
anulka__1990:
obliczyłam p i q p =3 a q=4 i teraz ma to wygladac tak
y=(x−3)
2
+4
8 lut 15:07
jo:
q = −4 reszta ok.
8 lut 15:12
anulka__1990:
ok dziekuje
8 lut 19:20