proszę o rozwiązanie
Anna: trójkąt ABC obraca się dookoła osi leżącej w płaszczyźnie trójkąta i przechodzącej
przez wierzchołek A równoległej do dwusiecznej kąta ABC
Znajdź objętość i pole całkowitej otrzymanej figury obrotowej
22 mar 08:26
22 mar 12:44
ite:

@
aniabb pewnie to jak figura powstanie zależy od długości boków trójkąta i katów pomiędzy
nimi
może też powstać np. taka figura obrotowa − stożek ścięty z "wyciętymi" dwoma stożkami
@
Anna czy boki lub kąty tego trójkąta są dane?
22 mar 12:59
aniabb: kiedyś było już to zadanie ale nie mogę znaleźć.. ale chyba też tam nic nie było dane
22 mar 13:03
Anna: dziękuję
22 mar 14:45
Anna: przepraszam że nie dopisałam
AB = 3 AC = 5 BC = 6
22 mar 14:47
23 mar 00:17