Prawdopodobieństwo
franko: wiadomo, że:
P(A−B)=P(B−A) P(AnB)=0,2 P(A'nB')=0,2 OBLICZ P(B−A)
22 mar 00:45
aniabb: (1−0,2−0,2)/2 = 0,3
22 mar 00:48
aniabb:

albo inaczej
(x+0,2+x)+0,2 = 1
22 mar 00:51
franko: A kiedy P(A') P(AiB)=0,6 P(A'uB')=0,9 oblicz P(B−A)
22 mar 00:53
aniabb: coś tu jest nie tak P(AnB)=1− P(A'uB') to u Ciebie 0,6=1−0,9
22 mar 00:56
franko: Przepraszam powinno być P(AuB)=0,6
22 mar 00:59
aniabb: a po P(A') coś jest w treści
22 mar 01:04
franko: i wychodzi mi że P(B−A)=O,(3) jest dobrze?
22 mar 01:05
franko: P(A')=0,7
22 mar 01:06
aniabb: 0,7−(1−0,6)=0,3 dobrze..ale zatem po co to 0,9
22 mar 01:09