zadanie
QWERTY: Wyrażenie (a+2)2 jest od wyrażenia (a+4)2+a2−8:
A. 2 razy większe
B. 2 razy mniejsze
C. o 4 większe
D. o 8 mniejsze
21 mar 19:14
Tadeusz:
a2+4a+4 2a2+8a+8
2(a2+4a+4)
21 mar 19:26
QWERTY: a to
Parabolę o równaniu y=−x2 przesunięto o 2 jednostki w kierunku zwrotu osi OX, otrzymując
parabolę o równaniu:
A. y = −x2 – 2
B. y = −(x – 2)2
C. y = −(x + 2)2
D. y = −x2 + 2
21 mar 19:26
QWERTY: zrobiłem to tak ze narysowałem przesunąłem o 2 w prawo później wyznaczyłem wzór funkcji w
postaci kanonicznej ale na pewno da się szybciej
21 mar 19:32
the foxi:
Tak

Przesuwając wykres funkcji f(x) o wektor u=[p;q] otrzymujemy funkcję daną wzorem g(x)=f(x−p)+q,
więc
Nasz wektor u=[2;0]
g(x)=f(x−2)=−(x−2)
2
21 mar 19:41
21 mar 19:47
QWERTY: Napisz równanie symetralnej odcinka o końcach A=(−2;−3),B=(−4;−5).
21 mar 20:18
XyZ:
y= −x−7
21 mar 20:34