pomocy :(
monia: Na rysunku zaznaczono cztery lotniska A,B,C,D. Wiadomo, że odległość między lotniskami A i B
jest równa 500 km, A i C 400km, B i C 300 km, a lotniska C i D są równo odległe od trasy
łączącej lotniska A i B. Jaka jest odległość między lotniskami C i D, jeśli wiadomo, ze jest
najmniejsza z możliwych?
niestety nie mogę narysować ale jest to taki romb przez którego środki od lewej A do B biegnie
linia i od góry C do D na dole
21 mar 17:53
monia: jestes.
21 mar 21:48
aniabb:

CD=2h=2•240=480
21 mar 22:14