matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ
piotr:
Rozwiąż układ (1+xy)(x
2
+xy+y
2
)=2 x
3
+y
3
=2
21 mar 15:35
aniabb:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=(1%2Bxy)(x%5E2%2Bxy%2By%5E2)%3D2+,+x%5E3%2By%5E3%3D2
22 mar 01:40