matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz x log
Pomocy:
oblicz x log
x
3=
1
3
oblicz log
2
16+log
3
27
8 lut 14:26
ula:
x
1
3
=3 x
1
3
=
3
√
3*3*3
=3 → x=27 log
2
2
4
+log
3
3
3
=4log
2
2+3log
3
3=4+3=7
8 lut 14:49