matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja
Witam :
−1
Największa wartością funkcji kwadratowej jest : f(x)=
x
2
+4x+1 w przedziale <−1,5>
3
20 mar 21:07
heheszek:
f(−1) = ... f(5) = ...
−b
p =
jezeli p ∊ <−1;5>
2a
to wierzcholek: f(p) = ... i wyznacz najw. wartosc
20 mar 21:15