matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podpowiedź w rozwiązaniu całki
Majeranek:
x
3
∫
dx
1+x
8
20 mar 19:31
ICSP:
t = x
4
20 mar 19:34
Blee:
t = x
4
−> t
2
= x
8
dt = 4x
3
dx
dt
i masz całkę typu c*∫
1 + t
2
20 mar 19:35
Majeranek:
dzięki
20 mar 19:36