geo analityczna
pppk: Znajdź równania prostych, w których zawierają się boki trójkąta ABC, jeśli dany jest
wierzchołek trójkąta A(−2,1) oraz równania dwóch prostych w których zawierają się dwie
wysokości trójkąta h1: 5x−3y+5=0 oraz h2=x+y−1=0
W internetach piszą, że A e do prostej prostopadłej do k. Skąd wiadomo, że akurat do tej?
Dalej ogarne sama, tylko wyjaśnijcie mi tą jedną rzecz. Z góry dzięki.
20 mar 19:21
Blee:
odpowiedziałem w drugim temacie
20 mar 19:27
Eta:
20 mar 19:31
pppk: O, myślałam, że nie poszło, dzięki!
20 mar 19:39