Dane są równania dwóch boków równoległoboku: 8X+3Y=-1 i 2X+Y=1 oraz równanie jed
Agata: Dane są równania dwóch boków równoległoboku: 8X+3Y=−1 i 2X+Y=1 oraz równanie jednej z jego
przekątnych: 3X+2Y=−3.
Wyznacz wierzchołki tego równoległoboku.
20 mar 17:54
Blee:
prosta 1 przecina się z przekątną −−− jeden wierzchołek
prosta 2 przecina się z przekątną −−− drugi wierzchołek
równoległa do prostej 1 poprowadzona przez punkt wyznaczony przez prostą 2 −−− 3 wierzchołek
równoległa do prostej 2 poprowadzona przez punkt wyznaczony przez prostą 1 −−− 4 wierzchołek
20 mar 18:02