zamknięte
arty: 15.
P=a
2
36=a
2
a=6
d=a
√2
d=6
√2
odp A
22.
A=(−3,2)
B=(−3,−2)
C=(3,−2)
|AC|=
√(3+3)2+(−2−2)2=
√36+16=
√52=
√4*13=2
√13
odp C
23.
tu po prostu strzelałem 34 był chyba taki wzór coś tam −2
odp A
proszę o sprawdzenie
treść w linku
https://prnt.sc/ithh2f
19 mar 22:12
arty:
19 mar 22:28
Eta:
15) R=3√2
19 mar 22:29
Ajtek:
W 22 masz źle wyznaczone współrzędne punktu B, dalszych obliczeń nie sprawdzałem. 23 jest ok.
Chociaż to −2 nie wiem skąd. jak i dlaczego

Witaj
Eta 
.
19 mar 22:32
Eta:
22/ A(−3,2) , B( 3,−2)
C(−3,−2)
|AC|=2+2=4
19 mar 22:33
arty: to jak obliczyć to 22
19 mar 22:33
arty: 23
19 mar 22:33
Eta:
Hej
Ajtek 
i zwyczajowo ... łap
19 mar 22:34
Ajtek:
Tylko jedno

Boję się

.
19 mar 22:35
Eta:
19 mar 22:38
arty: 23 to wzorem jakiś było
19 mar 22:44
Ajtek:
Jest wzór na ilość krawędzi względem wierzchołków w ostrosłupie: w=2k, gdzie k to krawędzie, w
zaś wierzchołki.
19 mar 22:47
aniabb: w ostrosłupie wierzchołków jest n+1 (n to ile kątów ma podstawa)
a krawędzi 2n
więc n=18−1=17 zatem krawędzi 2n=2•17=34
19 mar 22:49
Eta:
23 / 18 wierzchołków −1 wierzchołek = 17 wierzchołków w podstawie
to ma 17 krawędzi podstawy + 17 krawędzi bocznych = 34 wszystkich krawędzi
Odp;A)
Kto by się w tym zadaniu zastanawiał nad wzorami !

Dziadek nie zna wzorów i by Ci to zadanie rozwiązał tak jak napisałam
19 mar 22:50
Eta:
Następna...........
anulka z "wzorkami"
19 mar 22:50
Ajtek:
Dziadek to by wziął kija i naklepał po czterech literach za niemyślenie
19 mar 22:51
Eta:
19 mar 22:52