matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie.
xxx:
x
3
+4x
2
+9x+6=0
19 mar 20:21
Jerzy:
Szukaj wśród podzielników 6
19 mar 20:22
Maciess:
Podpowiem żebyś zaczął od −1
19 mar 20:24
piotr:
x = −1 x
3
+4x
2
+9x+6 : (x+1) = (x
2
+3 x+6)
19 mar 20:25
xxx:
Dziękuję
19 mar 20:29