matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania wymierne
xoxo :
2
funkcje f(x)=
i g(x)=2x przyjmują tę samą wartość wtedy i tylko wtedy gdy:
x
A. x=−2 b. x=2 c.x∊R−(−1,1} d. x∊ {−1,1}
19 mar 20:21
Mila:
x≠0
2
=2x /*x
x
2x
2
=2 x
2
=1 x=1 lub x=−1
19 mar 20:23