Funkcja Liniowa
Ziela: Funkcja f(x)=ax+4 dla argumentu 3 przyjmuje wartosc 8 wobec tego
A= a 83 B= a − 83 C= a43 D= a − 43
19 mar 20:08
Eta:
a*3+4=8 ⇒ a=..........
odp C)
19 mar 20:09
Ziela: Dziekuje pieknie !
19 mar 20:10
Abdi: Musisz postawić 3 za x
f(3)=3a+4=8
3a+4=8
3a=4
a=43
19 mar 20:11
Eta:
Rechoczesz z samego /ej siebie?
19 mar 20:11
19 mar 20:11
Eta:
A Wy co? ...... tak rwiecie się do wiedzy?
19 mar 20:12
Ziela: To ze 3 za X to wiedzialem ale z ta 8 nie wiedzialem co zrobic heh
19 mar 20:17
Eta:
19 mar 20:17