matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje
Powtózenie:
Hej nie pamiętam jak mogę obliczyć B w tym zadaniu może ktoś pomóc?
⎧
−3 = 0a +b
⎩
1 = 1a + b
−3 −1 = −a +b − b −4 = −a a= 4
19 mar 19:24
Mila:
−3=0+b b=−3
19 mar 19:51