Prawdopodobienstwo, wzor bayesa
SEKS INSTRUKTOR: Rzucono trzy kostki do gry. Jakie jest prawdopodobienstwo, ze chocby na
jednej z nich wypadnie jedynka, jezeli wiadomo, ze na trzech kostkach byly
rozne wyniki?
A − wypadnie choćby jedna 1
B − wypadną różne liczby na 3 kostkach
|A| = 6*5*4 = 120
|B| = 3 (?) (bo 1 może wypaść na 1, 2 lub 3 kostce, czyli są 3 takie możliwości)
Prawdopodobienstwo należy obliczyć ze wzoru Bayesa jak się nie mylę, ale nie mam pojęcia co
zrobić dalej. Jak obliczyć BnA?
19 mar 14:44
SEKS INSTRUKTOR: mam już rozwiązanie... szkoda gadać, takie proste xD
19 mar 14:56
Wolfff: to jak masz rozwiązanie to napisz jakie bo też mam problem z tym zadaniem a RP jest dla mnie
zaskakująco ciężkie
5 kwi 21:18