matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Łamacz:
Jak rozwiązać to równanie? (x+6)−3 = −3(x−2)
19 mar 14:32
Jakub Z :
x+6−3=−3x+6 4x=3
3
x=
4
19 mar 14:39
Martyna:
x+6−3 = −3x+6 4x= 3 x=
3
4
19 mar 14:40
Łamacz:
Dzięki wielkie
19 mar 14:40