matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trzeba obliczyć granicę.
Mary:
Oblicz granicę:
3
√
2x−1
−1
lim
x−1
x→1
19 mar 13:26
Adamm:
t=
3
√
2x−1
→1
3
√
2x−1
−1
t−1
1
2
=
=2*
→
x−1
t
3
/2−1/2
t
2
+t+1
3
19 mar 13:29
Mary:
Dziękuje ❤️
19 mar 13:31