trygnometria
Michał: Dużo czasu nie minęlo od ostatniego pytania, ale jak widać nie jestem zzbyt bystry i znów
potrzebuję pomocy. Zatem hej jeszcze raz
tym razem przychodzę z takim problemem:
tg
2 x=
√3tg x
hmn jak się do tego zabrać bo gdy walnę sobie dzielenie /tgx dwóch stron rónwnania otrzymuję
odp
| π | |
x= |
| +kπ co jest odpowidzia dobrą, ale nie jedyną, gdzie gubię tą drugą odp x=kπ? |
| 3 | |
Michał: Meh na Sigmara, zapomniałem o tym żę sin/cos/tg/ctg mogą być 0 więc nie wolno przez nie dzielić
eh głupi ja dziękuje Basiu, znow za pomoc
jesteś wielka