a√3 | ||
|OS|=H= | ||
2 |
a2 | ||
x2= | ||
2 |
1 | a3√3 | |||
Vo= | *x2*H= | |||
3 | 12 |
1 | 1 | a | a√3 | |||||
PFES= | x*H= | * | * | |||||
2 | 2 | √2 | 2 |
a2√6 | ||
P= | ||
8 |
x+2h | ||
P= | *r | |
2 |
a√2 | ||
W ΔSEC: a2=( | )2+h2 | |
4 |
a√14 | ||
h= | ||
4 |
2h+x | a√14+a√2 | |||
PFES= | *r= | |||
2 | 4 |
a2√6 | a*(√14+√2 | ||
= | *r | ||
8 | 4 |
a*√3*(√7−1) | ||
stąd r= | ||
6 |
4π | a*√3*(√7−1) | |||
3) Vk= | *( | )3} | ||
3 | 6 |
Vk | ||
4) | = | |
Vo |
| ||||||||||||||||||||
= | = | |||||||||||||||||||
|
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |