matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Silnia
Kajus:
Czy tak będzie dobrze?
n+1
n
(n−1)!n(n+1)
=
= n+1 ?
n(n−1)!
18 mar 17:17
Basia:
dobrze tylko po co aż tak komplikować ?
n+1
n
(n+1)!
(n+1)*n!
=
=
= n+1
n!*1!
n!*1
18 mar 17:28