1 | ||
w dziesiątkę z prawdopodobieństwem | , natomiast karabin B trafia idealnie w dziesiątkę | |
2 |
2 | ||
z prawdopodobieństwem | . Rzucamy symetryczną, sześcienną kostką do gry. Jeżeli wypadnie | |
3 |
2 | 1 | |||
P(wylosowania A) = | = | |||
6 | 3 |
1 | 2 | |||
P(wylosowania B) = 1− | = | |||
3 | 3 |
1 | 1 | 1 | ||||
P(dwie dziesiątki z A) = | * | = | ||||
2 | 2 | 4 |
2 | 2 | 4 | ||||
P(dwie dziesiątki z B) = | * | = | ||||
3 | 3 | 9 |
1 | 1 | 2 | 4 | |||||
P = | * | + | * | |||||
3 | 4 | 3 | 9 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |