2 | ||
x = | hp | |
3 |
a√3 | ||
hp = | ||
2 |
2√3 | 2√3 | a√3 | 2*3*a | 2a | ||||||
H = | hp = | * | = | = | ||||||
3 | 3 | 3 | 3*3 | 3 |
a2√3 | ||
Pp = | ||
4 |
1 | a2√3 | 2a | 2a3√3 | 2√3 | ||||||
V = | * | * | = | = | ||||||
3 | 4 | 3 | 36 | 3 |
1 | ||
Pp= | *2r√3*3r = 3r2√3 , a=2r√3 i H= 2r√3 | |
2 |
1 | ||
V= | *3r2√3*2r√3= 6r3 | |
3 |
2 | √3 | √3 | √3 | |||||
6r3= | √3 ⇒ r3= | ⇒ r3=( | )3 ⇒ r= | |||||
3 | 9 | 3 | 3 |
√3 | ||
to a= 2r√3= 2* | *√3= 2 | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |