rozwiąż równanie
Natalia: Rozwiąż równanie
cos7x= − √2/2
Bardzo proszę o wytlumaczenie, wiem, że przykład nie jest pewnie bardzo trudny, ale nie
rozumiem tego działu :c
18 mar 13:06
Jerzy:
| | π | | π | | π | |
cos(7x) = cos(π − |
| ) ⇔ 7x = π − |
| + 2kπ lub 7x = −(π − |
| ) + 2kπ |
| | 4 | | 4 | | 4 | |
18 mar 13:11
Natalia: dziękuję !
18 mar 13:14
Krzysiek60: | | π | | π | |
7x= − |
| +2kπ lub 7x= |
| +2kπ |
| | 4 | | 4 | |
x= policz x= policz
18 mar 13:14
Jerzy:
| | π | | π | | π | | √2 | |
Cześć  7x ≠ − |
| , przecież: cos(− |
| ) = cos( |
| ) = |
| |
| | 4 | | 4 | | 4 | | 2 | |
18 mar 13:17
Krzysiek60: Witam

Teraz dopiero zauwazylem ze skopalem
18 mar 13:18